PERMATA TAHAP
Sila login untuk dapat lebih manfaat.
PERMATA TAHAP

Sumber Manusia Kekasih Allah
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
MENU
Download
CHAT - AMARAN
MAAF!

Anda didapati belum log masuk ke laman forum ini.
Sila log masuk.

Jika anda belum mendaftar, sila daftar dengan klik menu REGISTER pada
menu di atas.

Latest topics
» 4 ORANG STUDENT TAHAP KE MAKTAB
by ana_iqs91 Tue 29 Jan 2013, 1:57 pm

» Belajar Bahasa Jepun
by yah n yad Mon 10 Dec 2012, 3:16 pm

» klau (sama-sama) dlm bahasa jepun apa yaa..?
by roshahzlieza mustapa Sun 16 Sep 2012, 9:35 am

» ingin tahu
by wunliQ Tue 14 Feb 2012, 4:08 pm

» KEPUTUSAN SPM DAN STPM 2009
by cikgu syahrul Fri 13 Jan 2012, 4:46 pm

» pekse nk dekat dah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
by cikgu syahrul Fri 13 Jan 2012, 4:39 pm

» kenal x nur farhana husna
by cikgu syahrul Fri 13 Jan 2012, 4:30 pm

» Japanese! Japanese ! japanese !
by Misaki Yamada Sun 25 Sep 2011, 9:57 pm

» MOHON DIPERHATIKAN KESALAHAN DALAM PENULISAN AMIN DAN SALAM
by NurFirman Sun 15 May 2011, 3:39 pm

» kaitan antara perang dgn dajjal
by ana_iqs91 Wed 29 Dec 2010, 1:10 pm

» cinta kepada rasulullah?
by Anas Wed 01 Dec 2010, 3:57 pm

» masalah dengan pelayar
by Guest Tue 23 Nov 2010, 1:24 pm

» tntg hasan fikri yg baik
by pqahz_96 Sat 06 Nov 2010, 12:09 pm

» X-TAHAP YG DAH BERJAYA.. .,
by wadi Wed 01 Sep 2010, 1:32 pm

» cikgu paling berjasa???
by wadi Wed 25 Aug 2010, 1:12 pm

» palestin
by wadi Wed 25 Aug 2010, 1:04 pm

» Biasiswa untuk siapa-siapa yang nak masuk U nanti!!!!
by KitBiasiswa Mon 26 Jul 2010, 10:59 pm

» belakang blok baru ada hantu!!!!!!!!!!!!!
by raja macho Thu 24 Jun 2010, 5:09 pm

» LIFE OF TAHAP....PERMATATAHAP....ade bandingan?
by al-fateh93 Fri 11 Jun 2010, 4:47 pm

» teka teki zaman sekarang!!!!!!!!!!!!
by muslimah tahap Sun 06 Jun 2010, 5:43 pm

» Wanita Idaman Lelaki
by srikandi_2791 Sat 05 Jun 2010, 1:27 am

» The Arrivals-mesti tonton..!
by fiddeen Tue 18 May 2010, 9:04 am

» Perlukah wanita tahu memasak !!
by fiddeen Tue 18 May 2010, 8:53 am

» "Amani"
by mickzgurlz Sun 25 Apr 2010, 12:13 pm

» jauh dimata dekat dihati
by fiddeen Sat 24 Apr 2010, 3:00 pm

» DARI LEMBAYUNG BIAH SOLEHAH....
by muslimah besi Sun 18 Apr 2010, 5:01 pm

» cikgu zaini le
by duan ismi Sun 18 Apr 2010, 2:47 pm

» bola baling!!!!!!
by duan ismi Sun 18 Apr 2010, 2:31 pm

» pelajar tahap hilang title?
by duan ismi Sun 18 Apr 2010, 2:13 pm

» lelaki soleh.......
by duan ismi Sun 18 Apr 2010, 1:42 pm

PAUTAN TERPILIH

Share | 
 

 0RANG SEKARANG DAH TERBALIK........

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nadia_nhar
Ahli Berpengaruh
Ahli Berpengaruh


Female Number of posts : 15
Age : 21
Lokasi (Daerah) : pahang
Kata Hikmah: : tarbiah iman, iman sempurna, semua CLEAR...
Kelas : 2 Ibnu Hazim
Tahun terakhir : 2012
Points : 31
Reputation : 0
Registration date : 16/03/2009

PostSubject: 0RANG SEKARANG DAH TERBALIK........   Wed 19 Aug 2009, 11:41 am

Orang SeKaRang Dah TerbaliK..Kalau.....
ORang sekarang dah terbalik
Yang buruk di pandang baik,
Yang baik di pandang tak molek,

Yang baik kena diselidik,
Yang manfaat di pandang pelik,
Yang tak baik di jadikan didik

Ish ish.ada ke patut ,
Pergi usrah kena herdik,
Buat maksiat tak pula diselidik,
Nak buat kebajikan , nak sebar kebaikan punyalah susah..

Maksiat disambut melata,
Bukan nak mengata..
Cuma kalau tak betul orang tak kata..

Study group kena buat proposal,
Dating tak pula kena buat kertas kerja,
Perjumpaan melebihi 5 orang disekat,
Dating berdua diberikan tempat.

Ish..ish..ish..
Memang orang sekarang dah terbalik
Takut pada benda yang tak bertempat,
Berani pada perkara yang tak tepat,
Pembentukkan rohoni dan usrah di sekat
Bukankah islam itu hebat,
Kenapa pula disekat-sekat.

Ish ish..
Memang orang sekarang pelik
Mengaku islam itu hebat ,
Tapi halal dan haram semua di rembat,
Benarkan diskusi agama disamping perkara lara,

Ish..ish..
Memang kita pun sama pelik,
Entah bila mata nak celik,
Sampai bila nak biarkan akal pendek,
Bila pula nak jadi mahasiswa terdidik.

Ish..ish..ish..
Sama-samalah jadi pelik,
Sama-samalah nanti terbalik,
Dunia ni pun dah nak terbalik,
Nyanyuk sama penghuninya,
Esok lusa terbaliklah ia dengan penghuninya yang juga dah terbalik.

Ish..ish ish..
Agaknya ini ciri manusia akhir zaman,
Untuk teman seperjuanganku,
Pertahankanlah islam selagi terdaya,
Hayati dan amalkan ad-din yang sesuai,
Jadilah islam yang sebenar
Sebab islam tu hebat,
Islam itu tangga kecemerlangan
Dan kita sebagai penganut perlu hebat seiring dengan ajaran islam itu.


Jangan biar islam lapuk di telan zamaan
Jangan biar ia dicemari,
Sebabnya kita orang ISLAM
Cukuplah dulu bumi kita di jajah
Jangan biarkan pula fikiran kita di jajah,
Sebabnya hanya orang yang bodoh yang begitu,
Jatuh di tempat yang sama dua kali.

Ish..ish..ish Mad
Back to top Go down
minah_idam
Sangat aktif
Sangat aktif


Female Number of posts : 161
Age : 20
Lokasi (Daerah) : Jerantut
Kata Hikmah: : *jadilah kamu wahai wanita yang teristimewa seperti bunga mawar yang berduri*
Kelas : 1 Ibnu Khaldun
Tahun terakhir : 2013
Points : 191
Reputation : 1
Registration date : 13/06/2009

PostSubject: Re: 0RANG SEKARANG DAH TERBALIK........   Thu 20 Aug 2009, 10:32 pm

betul tu.ana setuju
Back to top Go down
 
0RANG SEKARANG DAH TERBALIK........
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
PERMATA TAHAP :: ISLAMIC CENTRE :: KARYA KREATIF-
Jump to: