PERMATA TAHAP
Sila login untuk dapat lebih manfaat.
PERMATA TAHAP

Sumber Manusia Kekasih Allah
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
MENU
Download
CHAT - AMARAN
MAAF!

Anda didapati belum log masuk ke laman forum ini.
Sila log masuk.

Jika anda belum mendaftar, sila daftar dengan klik menu REGISTER pada
menu di atas.

Latest topics
» 4 ORANG STUDENT TAHAP KE MAKTAB
by ana_iqs91 Tue 29 Jan 2013, 1:57 pm

» Belajar Bahasa Jepun
by yah n yad Mon 10 Dec 2012, 3:16 pm

» klau (sama-sama) dlm bahasa jepun apa yaa..?
by roshahzlieza mustapa Sun 16 Sep 2012, 9:35 am

» ingin tahu
by wunliQ Tue 14 Feb 2012, 4:08 pm

» KEPUTUSAN SPM DAN STPM 2009
by cikgu syahrul Fri 13 Jan 2012, 4:46 pm

» pekse nk dekat dah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
by cikgu syahrul Fri 13 Jan 2012, 4:39 pm

» kenal x nur farhana husna
by cikgu syahrul Fri 13 Jan 2012, 4:30 pm

» Japanese! Japanese ! japanese !
by Misaki Yamada Sun 25 Sep 2011, 9:57 pm

» MOHON DIPERHATIKAN KESALAHAN DALAM PENULISAN AMIN DAN SALAM
by NurFirman Sun 15 May 2011, 3:39 pm

» kaitan antara perang dgn dajjal
by ana_iqs91 Wed 29 Dec 2010, 1:10 pm

» cinta kepada rasulullah?
by Anas Wed 01 Dec 2010, 3:57 pm

» masalah dengan pelayar
by Guest Tue 23 Nov 2010, 1:24 pm

» tntg hasan fikri yg baik
by pqahz_96 Sat 06 Nov 2010, 12:09 pm

» X-TAHAP YG DAH BERJAYA.. .,
by wadi Wed 01 Sep 2010, 1:32 pm

» cikgu paling berjasa???
by wadi Wed 25 Aug 2010, 1:12 pm

» palestin
by wadi Wed 25 Aug 2010, 1:04 pm

» Biasiswa untuk siapa-siapa yang nak masuk U nanti!!!!
by KitBiasiswa Mon 26 Jul 2010, 10:59 pm

» belakang blok baru ada hantu!!!!!!!!!!!!!
by raja macho Thu 24 Jun 2010, 5:09 pm

» LIFE OF TAHAP....PERMATATAHAP....ade bandingan?
by al-fateh93 Fri 11 Jun 2010, 4:47 pm

» teka teki zaman sekarang!!!!!!!!!!!!
by muslimah tahap Sun 06 Jun 2010, 5:43 pm

» Wanita Idaman Lelaki
by srikandi_2791 Sat 05 Jun 2010, 1:27 am

» The Arrivals-mesti tonton..!
by fiddeen Tue 18 May 2010, 9:04 am

» Perlukah wanita tahu memasak !!
by fiddeen Tue 18 May 2010, 8:53 am

» "Amani"
by mickzgurlz Sun 25 Apr 2010, 12:13 pm

» jauh dimata dekat dihati
by fiddeen Sat 24 Apr 2010, 3:00 pm

» DARI LEMBAYUNG BIAH SOLEHAH....
by muslimah besi Sun 18 Apr 2010, 5:01 pm

» cikgu zaini le
by duan ismi Sun 18 Apr 2010, 2:47 pm

» bola baling!!!!!!
by duan ismi Sun 18 Apr 2010, 2:31 pm

» pelajar tahap hilang title?
by duan ismi Sun 18 Apr 2010, 2:13 pm

» lelaki soleh.......
by duan ismi Sun 18 Apr 2010, 1:42 pm

PAUTAN TERPILIH

Share | 
 

 camne nak bagi topup thn lame???UNTUNG!!!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fiddeen
Sangat aktif
Sangat aktif


Female Number of posts : 108
Age : 25
Lokasi (Daerah) : Jerantut, Pahang
Kata Hikmah: : ~mati itu pasti, hidup insya-Allah~
Kelas : 5 Ibnu Sina
Tahun terakhir : 2008
Points : 100
Reputation : 0
Registration date : 19/08/2008

PostSubject: camne nak bagi topup thn lame???UNTUNG!!!!   Wed 24 Dec 2008, 1:23 pm

Selamat Mencuba:.


org kata pakai line lagi save dr prepaid..tapi antum mesti trperanjat dengan apa yang bakal aku ceritakan ni..
top-pup RM 10 tapi boleh tahan sampai 1 bulan tak kira lah kalau antum brgayut berapa lama sekalipun,hantar berapa juta sms sekalipun..

mungkin rezeki aku di hari itu,pagi lah jumpa makcik bau2 bacang dengan aku, dia ajr bagaimana nak crossing account, sebab dia kerja kat bahagian System Development Telecom.

kekadag aku tolong juga memenber trdekat topup, tapi ambil untung sikit aar..

>
> Ok, secara simplenya aku terangkan kat antum, tapi INGAT jangan BUAT lebih DR 3 KALI untuk 1 nombor, sebab system akan auto detect & batalkan no antum.
>
>timing nya, antum boleh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dalam pukul 3am keats.
sebab dalam tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kena try&error.

1) beli topup RM 10...gesek & ready.
2)antum type , then send to 09901
3) tunggu reply, kat skrin akan keluar satu serial number 6 digit, antum salin tau.
4)lepas itu antum type masuk kan 6 digit tadi, send 09902
5)lepas itu diorag akan reply "insert your topup num", so antum type 14 digit topup number yang antum beli cntohnya ;
send to 09903
6)tak lama lepas itu mereka akan reply ;

>> "tengkorak kau berjambul.. ingat ni company opah kau yang punya? masuk toiletpun kena bayar 20sen, ni kau nak topup 10 hengget nak pakai seumur hidup pula!! banyak cantik muka kau"

hah.. tu aar. Aku pun tak sngka mereka akan reply macam tu..
kecik hati aku..
kadang-kadang mereka reply lebih 'kasaq' dari diatas dalam pelbagai bahasa, boleh menitik air mata beb..

dahlah,penat pula menipu ini..

pergi sambung buat kerja..

salam maju jaya..


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sumber: Email.

P/s: Gurau saja ek.. jangan marah.. Dah2 jom sambung buat kerja.. hehehh...!! lol!
Back to top Go down
Im Human
Admin


Male Number of posts : 227
Age : 25
Lokasi (Daerah) : jerantut,pahang
Kata Hikmah: : BARA'BARA'ALLAH2,JUA'JUA' YA' LAMUALLAH..
Kelas : 5 Ibnu Khaldun
Tahun terakhir : 2008
Points : 272
Reputation : 3
Registration date : 10/08/2008

PostSubject: Re: camne nak bagi topup thn lame???UNTUNG!!!!   Mon 02 Feb 2009, 3:35 pm

la baru nak wat..rupenye2..tipu je...
tapi nak try gak kalau leh jadi, jadi aaa...
Back to top Go down
pqah
Sangat aktif
Sangat aktif


Female Number of posts : 118
Age : 25
Lokasi (Daerah) : rawang,selangor
Kata Hikmah: : brgsiapa yg ingin dlpangkan rezekinya dan dimdhkn sgl ursannya, hndklah ia m'hbngkn sltrrhim
Kelas : 5 Ibnu Rusydi
Tahun terakhir : 2008
Points : 113
Reputation : 0
Registration date : 18/10/2008

PostSubject: Re: camne nak bagi topup thn lame???UNTUNG!!!!   Mon 06 Jul 2009, 6:57 pm

ana_daisu wat le..pastu gtau ktorng pe yg dy reply..ayt bersantun ke idak..hehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: camne nak bagi topup thn lame???UNTUNG!!!!   Today at 7:30 pm

Back to top Go down
 
camne nak bagi topup thn lame???UNTUNG!!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
PERMATA TAHAP :: Santai :: Lawak-
Jump to: