PERMATA TAHAP
Sila login untuk dapat lebih manfaat.
PERMATA TAHAP

Sumber Manusia Kekasih Allah
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
MENU
Download
CHAT - AMARAN
MAAF!

Anda didapati belum log masuk ke laman forum ini.
Sila log masuk.

Jika anda belum mendaftar, sila daftar dengan klik menu REGISTER pada
menu di atas.

Latest topics
» 4 ORANG STUDENT TAHAP KE MAKTAB
by ana_iqs91 Tue 29 Jan 2013, 1:57 pm

» Belajar Bahasa Jepun
by yah n yad Mon 10 Dec 2012, 3:16 pm

» klau (sama-sama) dlm bahasa jepun apa yaa..?
by roshahzlieza mustapa Sun 16 Sep 2012, 9:35 am

» ingin tahu
by wunliQ Tue 14 Feb 2012, 4:08 pm

» KEPUTUSAN SPM DAN STPM 2009
by cikgu syahrul Fri 13 Jan 2012, 4:46 pm

» pekse nk dekat dah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
by cikgu syahrul Fri 13 Jan 2012, 4:39 pm

» kenal x nur farhana husna
by cikgu syahrul Fri 13 Jan 2012, 4:30 pm

» Japanese! Japanese ! japanese !
by Misaki Yamada Sun 25 Sep 2011, 9:57 pm

» MOHON DIPERHATIKAN KESALAHAN DALAM PENULISAN AMIN DAN SALAM
by NurFirman Sun 15 May 2011, 3:39 pm

» kaitan antara perang dgn dajjal
by ana_iqs91 Wed 29 Dec 2010, 1:10 pm

» cinta kepada rasulullah?
by Anas Wed 01 Dec 2010, 3:57 pm

» masalah dengan pelayar
by Guest Tue 23 Nov 2010, 1:24 pm

» tntg hasan fikri yg baik
by pqahz_96 Sat 06 Nov 2010, 12:09 pm

» X-TAHAP YG DAH BERJAYA.. .,
by wadi Wed 01 Sep 2010, 1:32 pm

» cikgu paling berjasa???
by wadi Wed 25 Aug 2010, 1:12 pm

» palestin
by wadi Wed 25 Aug 2010, 1:04 pm

» Biasiswa untuk siapa-siapa yang nak masuk U nanti!!!!
by KitBiasiswa Mon 26 Jul 2010, 10:59 pm

» belakang blok baru ada hantu!!!!!!!!!!!!!
by raja macho Thu 24 Jun 2010, 5:09 pm

» LIFE OF TAHAP....PERMATATAHAP....ade bandingan?
by al-fateh93 Fri 11 Jun 2010, 4:47 pm

» teka teki zaman sekarang!!!!!!!!!!!!
by muslimah tahap Sun 06 Jun 2010, 5:43 pm

» Wanita Idaman Lelaki
by srikandi_2791 Sat 05 Jun 2010, 1:27 am

» The Arrivals-mesti tonton..!
by fiddeen Tue 18 May 2010, 9:04 am

» Perlukah wanita tahu memasak !!
by fiddeen Tue 18 May 2010, 8:53 am

» "Amani"
by mickzgurlz Sun 25 Apr 2010, 12:13 pm

» jauh dimata dekat dihati
by fiddeen Sat 24 Apr 2010, 3:00 pm

» DARI LEMBAYUNG BIAH SOLEHAH....
by muslimah besi Sun 18 Apr 2010, 5:01 pm

» cikgu zaini le
by duan ismi Sun 18 Apr 2010, 2:47 pm

» bola baling!!!!!!
by duan ismi Sun 18 Apr 2010, 2:31 pm

» pelajar tahap hilang title?
by duan ismi Sun 18 Apr 2010, 2:13 pm

» lelaki soleh.......
by duan ismi Sun 18 Apr 2010, 1:42 pm

PAUTAN TERPILIH

Share | 
 

 "PERMATATAHAP REUNION"

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Im Human
Admin


Male Number of posts : 227
Age : 25
Lokasi (Daerah) : jerantut,pahang
Kata Hikmah: : BARA'BARA'ALLAH2,JUA'JUA' YA' LAMUALLAH..
Kelas : 5 Ibnu Khaldun
Tahun terakhir : 2008
Points : 272
Reputation : 3
Registration date : 10/08/2008

PostSubject: "PERMATATAHAP REUNION"   Sun 14 Mar 2010, 4:23 pm

ASSALAMUALAIKUM..
Untuk pengetahuan para jemaah sekalian..PERMATATAHAP telah ada satu lagi alamat web

Dulu :

http://permatatahap.friendhood.net

Yang terbaru :

http://permatatahapreunion.ning.com/

..cuma ader sedikit perubahan nama pada alamat web..iaitu alamat baru ini ada 'REUNION' selepas ayat 'PERMATATAHAP'..

Marilah kita meluaskan lagi kreativiti kita melalui pencarian maklumat yg lebih meluas.

Insyaallah anda akan lebih terhibur dan lebih senang.
Apa-apa hal..semuanya datang dari ALLAH.

wassalam.


admininistrator


Last edited by Im Human on Mon 15 Mar 2010, 3:20 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
ana_iqs91
Sangat aktif
Sangat aktif


Male Number of posts : 52
Age : 25
Lokasi (Daerah) : Temerloh
Kata Hikmah: : Jihad demi mardhatillah!
Kelas : 5 Ibnu Khaldun
Tahun terakhir : 2008
Points : 70
Reputation : 0
Registration date : 13/09/2008

PostSubject: Re: "PERMATATAHAP REUNION"   Mon 15 Mar 2010, 2:24 pm

salam'alaik, tahniah atas web yg baru.
pandangan peribadi ana, xperlu rasenyer nak wujudkan satu ag web baru, upgrade yg nie je, tu dah memadai. lgpon, permata tahap yg nie, ana tgk sambutan yg diterima cukup2 memuaskan...
so, ana rase elok kite fokus yg nie je...
maaf, nie pandangan peribadi ana, skdr bkongsi pendapat...
Back to top Go down
Im Human
Admin


Male Number of posts : 227
Age : 25
Lokasi (Daerah) : jerantut,pahang
Kata Hikmah: : BARA'BARA'ALLAH2,JUA'JUA' YA' LAMUALLAH..
Kelas : 5 Ibnu Khaldun
Tahun terakhir : 2008
Points : 272
Reputation : 3
Registration date : 10/08/2008

PostSubject: Re: "PERMATATAHAP REUNION"   Mon 15 Mar 2010, 2:48 pm

insyaallah.
ana faham tentang komen saudara ana_iqs tu..
Laman permatatahp yg ini masih diaktifkan..dan boleh digunakan macam biasa..
cuma..kita juga boleh majukan lagi setapak untuk lebih mudah kita berkomunikasi dan memberi pendapat antara satu sama lain dlm PERMATATAHAP REUNION itu.

dan bila tiba masanya kita akan menggunakan permatatahap reunion dengan lebih aktif

saudara ana_iqs...sila daftarkan diri anda ye di permatatahap reunion...

insyaallah tiada kekesalan di situ.

wassalam
Back to top Go down
hays0291
Ahli Berpengaruh
Ahli Berpengaruh


Male Number of posts : 11
Age : 25
Lokasi (Daerah) : Maran
Kata Hikmah: : Menolak Keburukan Lebih Baik Daripada Mengambil Kebaikan
Kelas : 5 Ibnu Hazim
Tahun terakhir : 2008
Points : 10
Reputation : 0
Registration date : 21/09/2008

PostSubject: Re: "PERMATATAHAP REUNION"   Tue 16 Mar 2010, 10:34 am

sori... ada kemusykilan kat cni...
nk tny...lpas ni... http://permatatahap.friendhood.net pkai ag x?????
sbb Im Human ckp kat cni yg laman ni msh diaktifkan...
tp kat http://permatatahapreunion.ning.com tlis cam ni plak..."SETELAH HABIS BERUSAHA..MAKA PERMATATAHAP TELAH MUNCUL DENGAN WAAJAH BARU. BAGAIMANA DENGAN PENADAPAT PARA JEMAAH.?"
musykil ni... ckp waajah Wink baru tp yg lama aktif ag.... xphm3.... Question Question Question
x kesah ar pape pn... tp sy nk bg pendapat ckit....
em.... lau blh cbe wujudkan 1 je laman utk permatatahap....
dr ape yg saya tgk... laman yg lme ni pn bnyk sngt2 yg blh diperbaiki, diupgrade, dan di yg len2...
jd pd sy... lbh baik jika truskn je dgn yg ni sbb setahu
sy 2 2 laman ni awk lah adminnye...
so tade mslh la sbb ape yg awk nk wat kat laman bru 2 awk leh wat kat cni...
x perlu la wujudkan 1 ag laman bru...
btl x?
jujur sy ckp...
skarang ni da mkin jrg sy bukak laman ni sejak ade laman tahap yg kat bwh ni...
http://lifeoftahaptest.friendhood.net/
http://permatailmutahap.forumsline.com/
sbb masa yg sblm ni leh luang utk laman ni je da kene bahagi 3...
pasni ble tambah 1 ag tatau ar gone...
mkin jrg la bukak... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
lau blh ckup ar 3 je... jgn ar tmbh ag...
tlg ye... please..........
em....
pnjg lak luahan hatinye...
sori lau ade sape2 yg trase or x ske...
sekadar luahan ape yang terpendam dlm hati...
2 je.... x lbh dari itu...
so Im Human... do your best ok.... lol!
Back to top Go down
Im Human
Admin


Male Number of posts : 227
Age : 25
Lokasi (Daerah) : jerantut,pahang
Kata Hikmah: : BARA'BARA'ALLAH2,JUA'JUA' YA' LAMUALLAH..
Kelas : 5 Ibnu Khaldun
Tahun terakhir : 2008
Points : 272
Reputation : 3
Registration date : 10/08/2008

PostSubject: Re: "PERMATATAHAP REUNION"   Tue 16 Mar 2010, 3:14 pm

Gini..ya wahai saudara hays 0291..

Perkara begini tidak perlu ler diambil serius..
Demi menjelaskan lagi apa yang para jemaah tidak fhm..
ana akan menjelaskan satu demi satu..

1.Permatatahap yang first ini masih digunakan dan dijalankan TANPA MASALAH dan BOLEH MEMBALAS SEBARANG FORUM atau apa2 sahaja.

2.Permatatahap Reunion itu ana lebih fokuskan kepada kemudahan para jemaah untuk lebih berkongsi gambar,video dan forum2 selain yg ada di permatatahap yang first ini.Sbbnya yg pertama ini tidak bleh meletakkan gambar dan video.
Mungkin ada segelintir para jemaah yg mengatakan..'ala wat pe ader kemudahan letak gambar ngan video tapi kurang guner'
Tapi sekurang-kurangnya kita bleh katakan yg kalau ada kerajinan..kita bleh berkongsi2 gambar dan video terutama yg melibatkan unsur perjuangan islam.

3.PERMATATAHAP INI MASIH BERJALAN SEPERTI BIASA DAN TIADA KEMUNGKINAN UNTUK DI TUTUP.


fikir2 kanlah.

ASSALAMUALAIKUM.
Back to top Go down
Im Human
Admin


Male Number of posts : 227
Age : 25
Lokasi (Daerah) : jerantut,pahang
Kata Hikmah: : BARA'BARA'ALLAH2,JUA'JUA' YA' LAMUALLAH..
Kelas : 5 Ibnu Khaldun
Tahun terakhir : 2008
Points : 272
Reputation : 3
Registration date : 10/08/2008

PostSubject: Re: "PERMATATAHAP REUNION"   Tue 16 Mar 2010, 3:20 pm

Bagi masalah anta yg kepeningan tu..ana x leh tolong.

Kena bijak2 kan mana nak bukan laman web yg sesuai dan lebih kepada kesenangan anta.
Back to top Go down
ana_iqs91
Sangat aktif
Sangat aktif


Male Number of posts : 52
Age : 25
Lokasi (Daerah) : Temerloh
Kata Hikmah: : Jihad demi mardhatillah!
Kelas : 5 Ibnu Khaldun
Tahun terakhir : 2008
Points : 70
Reputation : 0
Registration date : 13/09/2008

PostSubject: Re: "PERMATATAHAP REUNION"   Sat 20 Mar 2010, 12:05 pm

bukan ke kite dah ader web facebook???
dan.., xkan web yg baru nie just gune utk upload gamba je???
Back to top Go down
Im Human
Admin


Male Number of posts : 227
Age : 25
Lokasi (Daerah) : jerantut,pahang
Kata Hikmah: : BARA'BARA'ALLAH2,JUA'JUA' YA' LAMUALLAH..
Kelas : 5 Ibnu Khaldun
Tahun terakhir : 2008
Points : 272
Reputation : 3
Registration date : 10/08/2008

PostSubject: Re: "PERMATATAHAP REUNION"   Sat 20 Mar 2010, 5:35 pm

walaupun semua dah ader facebook...dan kemungkinan ramai..dah ader..

ana rasa x pe lah..ana just tengok dulu sambutan paling koman dalam 3 atau 4 bulan..
nnti ana analisiskan..

insyaallah..
Back to top Go down
akmal_ipislam
Ahli biasa
Ahli biasa


Male Number of posts : 7
Age : 25
Lokasi (Daerah) : jerantut fery
Kata Hikmah: : berkata benarlah walaupun pahit
Kelas : 5 Ibnu Hazim
Tahun terakhir : 2008
Points : 7
Reputation : 0
Registration date : 16/08/2008

PostSubject: Re: "PERMATATAHAP REUNION"   Sat 20 Mar 2010, 10:23 pm

study.......jgn lupe....
Back to top Go down
akmal_ipislam
Ahli biasa
Ahli biasa


Male Number of posts : 7
Age : 25
Lokasi (Daerah) : jerantut fery
Kata Hikmah: : berkata benarlah walaupun pahit
Kelas : 5 Ibnu Hazim
Tahun terakhir : 2008
Points : 7
Reputation : 0
Registration date : 16/08/2008

PostSubject: Re: "PERMATATAHAP REUNION"   Sat 20 Mar 2010, 10:24 pm

satu ag, lmn baru tu kt mktb ana x leh bkk la...huhuhu, kna blok, huahuahua...saje je luahan hati....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: "PERMATATAHAP REUNION"   Today at 8:04 am

Back to top Go down
 
"PERMATATAHAP REUNION"
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
PERMATA TAHAP :: DARI BALAI BERITA-
Jump to: